Vyrobit hračku pro kočku? Je to hračka!

30.01.2015 01:05

Kočky jsou hrdé osobnosti, jsou vznešené, zásadové, náladové a velice konzervativní. Jsou přesvědčeny, že jsou takříkajíc „na úrovni“, avšak hravost v nich doutná pořád. Kupované hračky však často okázale ignorují. Jak si tedy opatřit kratochvilné předměty, které si číča zamiluje a jejichž pořízení vás nezruinuje? Čtěte dál.
 
Hračky pro kočky na tyčce – tzv. mávátka
Vezměte klacek, kus provázku a na něj přivažte např. vlněný střapec, odstřižky látek (nejlépe šustivých) nebo víčko z PET lahve. Kupu legrace udělá i pevně utažený svazek peří. Větší brka můžeme buď koupit, nebo je ještě lépe nasbírat při procházkách v lese (kočka z nich bude cítit pach ptáka a z nové hračky bude naprosto paf).
 
Kočičí hračky kutálející se
I když s aportování bývá spojováno spíše se psy, lze mu s trochou trpělivosti naučit i šikovnější kočky. Kdysi jsem někde četla, že aportující kočka je spíše vzácnost. Měla jsem dva kocoury, kteří se aportovat naučili prakticky sami. Soudím, že klíčem úspěchu je přijít na ten správný materiál. U toho prvního to byly dekorativní pedigové kuličky, které se prodávají např. v květinářství.  Druhý kocour nosil v tlamce kuličku ze zmuchlaného papírového proužku, který se lepí ze spodu na menstruační vložky. Velký úspěch však mají i např. kuličky ze šustivých materiálů (papírky od bonbonů, alobal, potravinářská folie,…), dřevěné špulky od nití, korálky a fazole. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na typická klubíčka vlny!
 
Hračky pro kočky – koumáky
Klidnější povahy dají jistě přednost intelektuálním hrám. Vezměte krabici od bot a izolepou k ní přilepte víko. Do krabice i víka udělejte řadu otvorů velkých tak, aby v nich kočka mohla dostatečně manévrovat tlapkou, ale aby do nich nedokázala nacpat celou hlavu. Do takto děravé krabice nasypte hrst oblíbených pamlsků a pozorujte tlapkovanou, kterou s nimi chlupatý mlsoun začne hrát. Ujistěte se však, že pamlsky kočka z krabice skutečně dokáže získat. Pokud ne, upravte velikost či počet děr. Podobně poslouží např. i sada ruliček od toaletního papíru, které slepíme k sobě a do každé dáme něco dobrého. Mnoho koček dokáže zaujmout i tekoucí voda. Můžeme ji tenkým pramínkem pustit na chvíli z kohoutku nebo rovnou zakoupíme vodní fontánku.
 
Schovávačky
Chceme-li kočku pobavit a zároveň jí dopřát to, co je jí přirozené – tedy tendenci k tomu vidět a být „neviděna“, nabídněme ji novou skrýš. Výborně nám k tomuto účelu poslouží tašky všeho druhu: papírové, igelitové, sportovní i batohy. Podobné popularitě se těší i krabice a bedýnky. U hraček typu „schovávačky“ jsem však vypozorovala jedno riziko: některé kočky nabídnutou skrýš použijí raději místo toalety.
 
Hračky pro kočičí predátory
Kočky jsou masožraví lovci, ne každý majitel je však nadšen z představy každodenního odklízení mrtvé havěti či nesežraných zbytků. Pokud však kočce zálibu v lovu přece jen úplně odepřít nechceme, otevřeme večer okno a rozsvítíme lampu. Domů brzy nalétá takové množství hmyzu, které kočku spolehlivě zabaví na celou noc.
 
autor článku: Iva Musilová
Zdroj: https://www.miciny.cz/clanky/kocici-hry-a-vychova-48/vyrobit-hracku-pro-kocku-je-to-hracka-13696/
Fotoarchiv Sphynx Cattery Mutiny,CZ

 

Zpět

Kontakt

Sphynx Cattery Mutiny,CZ Sandra Lamichová
Ostrava

+420.603975205

Copyright © 2012 | Sphynx Cattery MUTINY,CZ

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode