Kočky, sex a něžnosti – sedm neobvyklých otázek a otevřených odpovědí

31.01.2015 21:17

Stejně tak jako existují záhady mezi nebem a zemí, objevují se nevysvětlitelné jevy i mezi kočkou a chovatelem. Kočka ví o svém pánu vše. Člověk ví o kočce pouze to, co kočka dovolí… Dnes poodhalíme tajemnou roušku nad některými věcmi kolem kočičí intimity a sexu. Odpovíme na otázky, které by vás možná ani nenapadly anebo byste se na ně zeptat báli.

1. Jak s jistotou poznat u kotěte jeho pohlaví?
Těžko! Pokud jsou kocourci malí, nemají ještě dostatečně patrná varlata. Máte-li odvahu, možná pod ocasem kotěte dvě malé pecičky nahmatáte. Pokud nenahmatáte nic, držíte v rukou kočičku… nebo možná kocourka, jemuž jste jako laik varlátka neobjevili. A nevíte zase nic! Jednoduchá rada pro určení pohlaví je asi takováto: pokud pod řitním otvorem kotěte vidíte malou kulatou dírku, máte s největší pravděpodobností kluka. Pokud je to škvírka trošičku větší, bude to asi holčička.

2. Kde má kocour vlastně penis?
U řady savců je penis patrný na první pohled. Kocouři svoji „mužnost“ však nenechávají jen tak volně klimbat jako třeba psi. Díky obrácené anatomii je kocouří penis obrácený dozadu pod ocas.  Místo toho, aby mířil z těla ven, ukazuje dovnitř a navíc je ohnutý. Zdravý kocour ho vystrčí pouze při močení nebo při páření. Někdy mu špička vykoukne, když se tam dole myje. Pokud mu přirození vyčnívá ven, jen něco špatně. Obvykle je příčinou močový kamínek, který mu brání se vyprázdnit. V takovém případě vezměte vašeho fešáka okamžitě na veterinu.

3. Proč jsou kočky u páření tolik hlasité?
Znovu se vraťme k anatomii kocouřího penisu. Tento orgán je zvláštní nejen svou polohou uvnitř těla, ale i tím, že je drsný a má ostré výčnělky. Zní to trochu brutálně, avšak pro početí koťat je bolestivé milování nezbytné. Kočky totiž mají provokovanou ovulaci. Vajíčko se jim uvolní až v okamžiku, kdy kočka prožívá silné vaginální dráždění. Hlasité kočičí mrouskání tedy nemá nic společného s milostnou extází, ale s bolestí.

4. Pokud se kočka spáří s více nápadníky, který z nich se stane otcem?
Jednoduchá odpověď: všichni! Spáří-li se kočka během své říje s více samci, každý z nich ji může oplodnit. Embrya z těchto vajíček pak sice mají stejnou maminku, ale různé tatínky. Proto v jednom vrhu můžeme najít koťata mnoha různých barev. Určit otcovství by mohly pouze testy DNA.

5. Masturbují kocouři?
Ano! Většinou to vypadá tak, že kocour vášnivě hněte deku, kouše ji, poskakuje po ní a výrazně vrtí zadkem. (Pozor! Neplést masturbaci s též oblíbeným šlapáním pokrývky, když se mazlí s vámi v posteli – o tom si povíme příště). Této činnosti se občas oddávají i nekastrovaní kocouři, kteří naštěstí (na rozdíl od svých nekastrovaných druhů) vaši přikrývku nepotřísní.

6. Proč mají nekastrovaní kocouři větší hlavu?
Všimli jste si toho vůbec někdy?... Nekastrovaní samci jsou továrnou na testosteron. Tento hormon je i příčinou růstu objemu tváří. Kocour tak vypadá mohutnější, silnější a pro své soky tak nebezpečnější. Pro kočkomilné lidi jsou jejich kulaté huňaté hlavy k zulíbání. Po kastraci se jim objem tváří bohužel zmenší. Pokud byl kocourek vykastrován ještě před pubertou, líce mu ani nenarostou a jeho obličej působí protáhleji.

7. Proč mají kočky rády poplácávání po zadku?
Jistě jste si všimli, jaké blaho způsobíte kočce či kocourkovi, pokud je poplácáte po zadnici nebo je podrbete u kořene ocasu. Vyklenou záď co nejvíce nahoru, vztyčí ocas a nechtějí, abyste přestali. Má to co dočinění se sexem? … Nevíme. Samice v říji takto skutečně prezentují svoje choutky, ale tento způsob mazlení se líbí i kocourům. Je pravděpodobné, že se jim to líbí i z toho důvodu, že se tam nedokážou sami dosytnosti podrbat.

autor článku: Iva Musilová
Zdroj: https://www.miciny.cz/clanky/o-kockach-51/kocky-sex-a-neznosti-sedm-neobvyklych-otazek-a-otevrenych-odpovedi-13750/
Fotoarchiv Sphynx Cattery Mutiny,CZ
 

Zpět

Kontakt

Sphynx Cattery Mutiny,CZ Sandra Lamichová
Ostrava

+420.603975205

Copyright © 2012 | Sphynx Cattery MUTINY,CZ

Vytvořte si web zdarma!Webnode