Bylinky pro zdraví koček

08.03.2015 00:29

Pokud patříte mezi ty šťastlivce, kteří mají vlastní zahradu, balkon nebo či snad dostatečně prostorný parapet, možná si pěstujete některé bylinky, které jsou jednak zdravé, a pak také dodávají jídlům naprosto jedinečnou chuť. Víte o tom, že některé bylinky jsou chutné pro kočky? Opravdu! A kromě toho jsou výborné jak pro prevenci, tak pro léčení různých druhů onemocnění.
 
Šanta kočičí je králem kočičích bylinek. Šanta kočičí je velmi oblíbenou rostlinou u koček na celém světě. Důvod je naprosto jednoduchý – jednoduše dělá kočky šťastnějšími. Je to velmi podobné stavu, který vám navodí třeba dobrý koktejl nebo šálek oblíbeného čaje po náročné práci. Zbaví kočky stresu a nervozity. Navíc pokud se vaše kočka neustále škrábe a zdá se, že ji kůže svědí, koupel z této bylinky je pro ni tím pravým, protože pokožku úžasně zklidní.
 
Kočičí tymián je možná to pravé pro vaši kočku, pokud ji šanta kočičí nechává chladnou. Ovšem za předpokladu, že vydržíte jeho strašný zápach. Důvodem pro to, že kočky mají tymián při nejmenším stejně rády jako šantu, je to, že k pocitům, které navozuje právě šanta, se navíc přidává pocit spokojenosti. I když bude vaše kočka ráda jíst kočičí tymián, budete samozřejmě chtít další bylinky.
 
Kozlík lékařský je bylinka dobře známá lidem především pro její relaxační účinky a zajištění kvalitního spánku. Nicméně pro kočky funguje kozlík jako stimulant, díky kterému můžete líné a obézní kočky snadno přimět k cvičení. Při troše kozlíku v pravidelných dávkách vám zajistí zdravé a chlupaté kočky.
 
Heřmánek v kombinaci s měsíčkem a echinaceou mají úžasné léčebné vlastnosti. Například zmírňují některé kožní problémy jako je svědění. Proberte možnost použití těchto bylinek s vaším veterinářem. Řada z nich navíc připravuje z těchto bylinek tinktury, jejichž použití je pro koupele ideální.
 
Kořen lékořice je chutný, ale zároveň se dá použít pro uklidnění pocitů svědění u koťátek trpících alergiemi. Pomáhá při endokrinních a zažívacích potížích, dále při potížích s dýcháním a při nachlazení, protože zklidňuje sliznice. Nespornou výhodou kořene lékořice je čištění krve a protizánětlivé působení, takže může být velmi nápomocný pro kočky trpící artritidou.
 
Kočičí dráp a kořen z pampelišky jsou bylinky obsahující přírodní kortizon. Proto tinktury vyráběné z těchto rostlin mohou pomoci kočkám s pocity svědění, které jsou způsobeny alergií. Pokud máte doma kočku parádnici, zkuste jí občas připravit salát z pampeliškových listů.
 
Vodilka je bylinka, která se může hodit zejména pro majitele, kteří mají doma kočky dobrodruhy, které se občas vracejí s ránami či trhlinami. Vodilka se dá totiž s úspěchem použít jako přírodní desinfekční prostředek. Navíc ve spojení s jiným fyziologickým roztokem může tato bylinka snížit otok očí způsobený infekcí nebo vzniklý jako alergická reakce.
 
Před použitím jakékoli bylinky se nezapomeňte poradit s vaším veterinárním doktorem. Pokud máte v okolí zverimex nabízející prodej přírodních produktů, můžete se poradit s personálem tohoto ochodu. Vhodně použité bylinky mohou mít pro Vaši kočku stejně pozitivní účinek, jako pro Vás. Tak ať se Vám pěstování bylinek daří.
 
autor článku: Petr Zuleger
Zdroj: https://www.miciny.cz/clanky/pece-a-zdravi-kocek-46/bylinky-pro-zdravi-kocek-13749/
https://sphynx-mutiny.blogspot.cz/2015/02/bylinky-pro-zdravi-kocek.html 
Foto Archiv: Sphynx Cattery Mutiny,C

Zpět

Kontakt

Sphynx Cattery Mutiny,CZ Sandra Lamichová
Ostrava

+420.603975205

Copyright © 2012 | Sphynx Cattery MUTINY,CZ

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode